duminică, 9 august 2015

Peştera lui Zamolxis, locul unde creştea planta care vindeca orice boală!

 Peştera lui Zamolxis, locul unde creştea planta care vindeca orice boală şi unde stă ascuns aurul dacilor.


La patru ore de mers cu maşina din Bucureşti, lângă comuna gorjeană Polovragi, în Munţii Căpăţânii, se găseşte una dintre cele mai mari cavităţi stâncoase din ţara noastră. 
Speologii încă nu i-au găsit capatul, iar legenda spune că ieşirea e tocmai în Transilvania, la Sarmisegetuza!

O zi “cheltuită” ca să vizitezi o peşteră în care legenda spune că a trăit un zeu pare o investiţie bună.
Caverna de la Polovragi este cu adevărat o minune despre care puţini români au aflat. 
Cei 25.000 de vizitatori care au intrat anul trecut în scobitura de kilometri a stâncii o fac mai mult din întâmplare.
Muzeografii de la Muzeul Gorjului recunosc sincer că turiştii au descoperit caverna doar după ce în zonă s-a deschis Transalpina, drumul auto care trece prin Parâng şi leagă Gorjul de Alba.
Deşi nu are incaperi spectaculoase de peste o sută de metri înălţime cum are de exemplu,peştera Skocjan din Slovenia, grota gorjeană este una dintre cele mai lungi din Europa cu peste 10,3 km şi specialiştii nu sunt siguri dacă i-au dat de capăt.


Pe drumul spre Zamolxis sar păstrăvii din râul Olteţul 

Dacă se porneşte din Bucureşti, ca să se ajungă la destinație, se merge spre Râmnicu Vâlcea, se trece de Horezu şi apoi va ieși, undeva în cale, şi localitatea Polovragi. 
Se poate ajunge uşor şi fără automobil. 
Dacă se ia autobuzul spre Târgu Jiu, trebuie doar să se ceară la șofer o staţie în comuna cu pricina aşezată la poalele masivilor Capăţânii şi Parâng
Odată ce se ajunge în localitate, mai întâi se dă o raită pe la mânăstire. 

E din secolul XVII şi e realizată în stil bizantin
Nu e mare aşa că se bifează rapid vizitarea ei! 
După ce se iese din mânăstire, urmează drumul forestier spre grota unui alt zeu. Sună bine! Până la destinație e timp să se admire drumul spre casa lui Zamolxis, peisajele din Cheile Olteţului sunt magnifice. 

Râul cu acelaşi nume îi însoţeşte zgomotos pe temerari pe partea stângă a potecii. 
Tot în amonte urcă şi păstrăvii care sar uneori din apă ajutaţi de micile cascade formate de pietrele din albie. 
Peisajul te fură, aşa că nici nu nu-ţi dai seama că ai şi ajuns la peşteră. 
Acasă la zeul suprem al Dacilor

Din cei 10 km ai peşterii (descoperiti momentan) doar vreo 900 de metri sunt accesibili publicului, în rest doar speologii si cercetatorii au acces. 
În grotă este cald şi umed (temperatură constantă este de 9 grade Celsius şi umiditate medie de vreo 90%, spune ghidul).
Acum se trece la poze, cine are un aparat mai performant e fericit, şi la “wow, ce ciudat e"! 
Dar pentru a depăşi gardul trebuie să se plătească şi o taxă modica de 5 lei de persoană (complexul e deschis doar de vineri și până duminică, între orele 11.00-17.00)
Locul are o încărcătură emoţională de excepţie deoarece a fost de-a lungul timpului un refugiu pentru daci, vraci şi călugări se presupune ca locatia ar fi fost foarte apreciata si de stramosii dacilor!



În interior îţi atrage atenţia:
Scaunului lui Zalmoxis , piatra pe care se spune că stătea zeul

Cuptoarele ,unde ardeau dacii planta polvraga

pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii. 

Autorul acestui desen ciudat este preotul Pahomie care, în anul 1607, a stat aici, în beznă, alături de vietăţile subpământene, vreme de şaşe luni.

Izvorul Speranţelor, din spatele căruia se întrezăreşte Maica Domnului cu Pruncul în braţe
Bolta însângerată
Camera Albă
Bolta Divină

Cam vreo 45 de minute durează traseul până se ajunge iar la ieşire.
Înainte de a spune “la revedere” ghidul aminteşte vizitatorilor că pe vârful de deasupra se găsesc ruinele unei cetăţi dacice, despre care se spune că a fost cetatea lui Zamolxis, cetate la care se ajunge după un traseu de aproximativ 20 de minute de mers prin pădure. Datorita oxigenului eliminat din apă (umiditatea este foarte mare), aerul îţi dă o energie nemaiîntâlnită aşa că noul drum pare floare la ureche. 
Nota,informatii interesante!
Casa lui Zamolxis În Peştera Polovragi sunt urme ale folosirii sale drept turnătorie de metale de către daci, iar o legendă spune că aici s-ar fi refugiat Zamolxis. 

Legătură cu realitatea este că deasupra peşterii se află o cetate geto-dacică. 
Chiar se spune că aici încă mai trăieşte Zamolxis, iar picăturile ce se preling din ţurţurii de piatră sunt lacrimile vărsate de el după cucerirea temporara a Daciei . 
Planta magică care dă numele grotei

Planta magică care dă numele grotei În peşteră, vracii daci şi cei de dinaintea lor prelucrau o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă, întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor. 
Unde s-ar putea afla iesirea din pestera

Ieşirea, la Sarmisegetuza Alt mit ar fi că ieşirea din peşteră se află tocmai în Transilvania. 
Deocamdată lungimea acestei peşteri atinge 10 km şi cercetările continuă ( in slow mode...)
Aurul nou 
Aurul Unul dintre miturile străjuite de localnicii din Polovragi, judeţul Gorj, este cel al aurului dacic ascuns în peştera lui Zamolxis.
Căutatorii de comori continuă să vină aici la Polovragi, au cu ei detectoare de metale, pe care le dosesc prin bagaje, se prefac că sunt vizitatori încântaţi de minunăţiile peşterii, apoi se furişează prin cotloane să verifice dacă dau de comoară, povești oferite de ghid la o "pauză" de bârfă. 
Energia
Sursă de energie La “Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simti furnicături pe mâini, chiar in dreptul “Tronului lui Zamolxis”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenti o iau razna, învârtindu-se făra noima, ca în prezenta unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie.

Tudor Vladimirescu

Tudor Vladimirescu nu a fost ucis O întâmplare demnă de reținut este cea care îl vizează pe Tudor Vladimirescu. 
Acesta avea ca obicei să vină pentru rugăciune în preajma zidurilor Mânăstirii Polovragi. 
O iscălitura de-a sa a rămas în mânăstire și a dat apă la moară celor care susțin varianta neoficială în care o sosie de-a sa ar fi fost ucisă de eterişti, pe cand Tudor a rămas în mânăstire unde a trăit deghizat în călugar. 
Datele peşterii Are o vechime de peste şapte milioane de ani
Aici s-au găsit desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiforma săpate în piatră.
Denivelarea este de 87 m (-62, +25).
După unii autori, numele Dacia provine de la Da-Ksha, în care "Da" înseamnă zeu, iar "Ksha", țară
O simpla sesizare asupra finalului .Da-Ksha este un nume Hindus, ma intreb ce legatura au originile stramosilor nostrii cu Indienii in special,exista informatii stiintifice si chiar izvoare istorice ( secrete...) oficiale si cateva ne oficiale (inca). 

Care sustin cu vehementa ca stramosii dacilor si chiar dacii au cucerit candva o parte din ceea ce se numeste astazi europa, si cateva bucati bune din Asia,exista si cateva ipoteze care i-ar putea asocia cu Bersekerii,unii dintre cei mai spintecatori barbari ai tuturor timpurilor,ciudat sa auzi asta cand ne gandim ca minciunile istoriei Romanesti ne spun despre daci ca ar fi fost un neam " de papa lapte, de oameni pajnici si chiar ingaduitori".

Doar daca te gandesti logic , in acele vremuri in care triburile dacice si nu doar cele dacice tine-au constant lupte crancene pentru teritorii si alte valori ( astazi pierdute in Romania si in glorie in toata lumea),putem intelege faptul ca daca nu ar fi fost duri, barbari, luptatori  fara mila sau teama,n-ar fi avut o identitate in acele vremuri salbatice,iar podoabele lor descoperite de noi astazi ne confirma si faptul ca aveau grade,idoli,zei supremi si mari regi satiri.
Toti marii Regi ai Daciei apar in ( putinele pictograme ) pe care le avem, foarte masivi ,cu trasaturi dure,brutale,oare de ce erau asa?...sa nu fim naivi sa ne gandim ca "din cauza mediului,si modului sanatos de trai" nu putem judeca ca niste"pacifisti"ca nu este cazul.
Cu 4000 I.h inainte de hristos pe vremea dacilor mai exact,( sa nu vorbim si mai devreme de daci,pelasgii,agatarsi,cucuteni si alti stramosi ai dacilor...)Dacia. sau "Romania de astazi" era de fapt doar cat este acum bucurestiul,asta era tot teritoriul Dacilor ca pamant de identitate nationala,asta era toata comunitatea lor,la inceputurile aparitiei acestor triburi dacice ( dupa agatarsi ,pelasgii sau cucuteni stramosii lor).Deci ia sa ne punem o intrebare ca orice om intreg la cap dar dezimfomat si manipulat total.
Dintr-un pamant cat Bucurestiul de astazi sau putin mai mare ,dar nu cu mult,cum au ajuns Dacii ,getii si tracii, toata Romania asta ,cu basarabia, bulgaria,ukraina,ungaria,si chiar aproape pana in croatia spre italia?.
Are cineva impresia ca au cucerit atata teriroriu dintr-o "palma de pamant " cersind? ...in vremuri in care oamenii se spintecau in bucati,iar cel mai puteric ca putere militara si inteligenta crea teama si impunea respect vecinilor?.
Logic nu, astea sunt doar cateva repere din care ne putem da sema fara a fi prea informati ca ,provenim dintr-un popor Barbar,nicidecum pasnic asa cum mint toti dezimformatorii astazi pe "noua carte de biblioteca internetul si in special cocina facebook"

Logic ,intelege-ti toti ca istoria noastra este mai falsificata decat biblia...
Sunt interese politice puternice pentru a ucide toate reperele ,istoria si valorile nationale. Infractorii care "conduc " astazi Romania nu fac nimic decat sa modifice informatii ( si alea putine ) istorice in favoarea lor. 
Daca se poate sa minta poporul asta ca provine dintr-o natie de sclavi,de lasi,de tradatori si hoti ( ca astazi in majoritate).NU,nu este adevarat,provenim dintr-un neam nobil,demn si brav, luptator, cu valori ,dintr-un neam respectat si foarte inteligent, facem parte dintre radacinile europei ca pozitie geografica si localizare istorica a evolutiei umane din europa.
Astia mint istoria, pentru ca noile generatii sa se nasca fara repere,fara valori,vara istorie, sa nu-si cunoasca trecutul ca sa nu le motiveze viitorul, sa nu se mandreasca si intareasca cu adevaratii stramosi care-i calauzesc in viata ,pentru a avea siguranta ca nu se vor opune niciodata si mai mult ,se vor forma ca lasi si tradatori, hoti,infractori. 
Mai exact totul este un experiment psihologic (cu reflectie in psihologia inversa indusa) care se practica din gloria revolutiei stiintifice ( 1900-1980) perioada in care lumea a avansat accelerat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Contact me

Nume

E-mail *

Mesaj *