miercuri, 12 august 2015

Secrete si mosteniri ale Dacilor I

Marile Secrete si mosteniri ale Dacilor I
Noi nu suntem urmasii Romei !


Recitind volumul de versuri al domnului Corut,''Cantece daco-romane'' si rasfoind spre reamintire cartea ''Marile secrete'',am decis sa public acest articol pe care eu l-as numii mai degraba"Marile Secrete si mosteniri ale Dacilor"Sunt foarte multe ''necunoscute'' din istoria neamului nostru,din traditiile noastre,din locurile sacre de pe acest teritoriu,ascunse sau dosite cu rea credinta tocmai pentru locuitorii acestui pamant dar si opiniei publice mondiale, pentru exista o adevarata campanie de distrugere a vestigiilor istorice care se desfasoara sub ''auspiciile'' unei delasari de neimaginat a guvernantilor postdecembristi.
Concluziile le cunoastem cu totii,se vrea distrugerea urmelor istorice a Daciei strabune,a originilor noastre,a originii civilizatiei si culturii europene plecate de pe aceste teritorii cu orice pret!.

Pentru ca toate acestea sa fie stopate si adevarul sa iasa la lumina cred ca, toti membrii si vizitatorii acestei pagini trebuie sa luptam si pe acest plan,sa ne aparam averea materiala,morala si spirituala a neamului nostru,sa prezentam documente,dovezi,fotografii,atestari,descoperiri arheologice,etc.
Cred ca generatiile tinere si nu numai, trebuie sa cunoasca toate aceste valori,au dreptul sa-si cunoasca radacinile adevarate,departe de interesele meschine ale unor politicieni lipsiti de scrupule.
De aceea vin cu aceasta propunere.
Pentru a veni in intampinarea celor propuse anterior,va redau cateva versuri din poeziile:

Trasnetul Geto-Dac 


''Pamantul acesta,bun,frumos,
Al nostru e,sa nu-l lasam!
Priviti la el,priviti in jos,
Veniti cu mine sa luptam!

Sub mine freamata un cal
Si trupu-ntreg mi-e-nsangerat,
In mine striga Decebal,
Un trasnet dac nefulgerat''
Si raspunsul lui Zamolxe

''Voi veni la voi pe timp de vara,
Luminat in raze de argint,
Sa iesiti la poarta,catre seara,
Cand coboara Cerul pe Pamant!
Voi veni la voi ca o parere,
Ca un vis din alte lumi adus,
Sa sfaram a lantului durere,
Sa va spun ce altii v-au ascuns.
Voi veni asa cum scrie soarta,
Renascut dintr-un mister pagan,
Cu Zamolxe,sa deschidem poarta
Catre-un vrednic viitor roman.
Voi veni la voi ca o lumina,
Inviat de-un stramosesc descant,
Corbii mortii-s prabusiti in tina,
Cerul se coboara pe Pamant.
Veti cunoaste toate cate-n stele
Si-n pamanturi,zeii v-au ascuns,
Dezrobiti din gandurile rele,
Veti patrunde tot ce n-ati patruns.
Luminati de sacre intelesuri,
Renascuti din stramosescul mit,
Veti uita strainele eresuri,
Veti trai ce inca n-ati trait...
Veti trai-n-a Omenirii Lege,
Dezlegati din lanturi pentru caini,
Dupa fapte,rodul veti culege,
Cum e Legea Dacilor Romani.''
NOI NU SUNTEM URMASII ROMEI!
Societatea Internationala "Reinvierea Daciei" si revista "Dacia magazin" se mandresc cu faptul ca ideile si dovezile despre vechimea si prioritatea culturii Geto-Dacilor in ansamblul concertului mondial cultural, idei ilustrate cu competenta in cartea doctorului Napoleon Savescu, "Noi nu suntem urmasii Romei" isi gasesc confirmarea, o data in plus, in expozitia deschisa in New York la "Institutul pentru studiul lumii antice" din cadrul Muzeului Universitatii din Manhattan (15 E 84 St.) unde pot fi vazute si admirate exponate uluitoare ce dovedesc, fara niciun dubiu, ca,cea mai veche cultura a lumii a fost in spatiul nostru de origine(s.r.)"The new york times", cel mai prestigios ziar din Statele Unite ale Americii, publica, la 1 decembrie a.c.  in sectiunea Science un articol despre aceasta expozitie, articol scris de John Noble Wilford si intitulat "A Lost European Culture, Pulled From Obscurity".

Dacia o cultura europeana pierduta,scoasa din obscuritate!
Una dintre cele mai vechi culturi ale lumii!
Inaintea gloriei care a fost Grecia si Roma, inainte chiar de primele orase ale Mesopotaniei sau a templelor de-a lungul Nilului, au trait in valea de jos a Dunarii si la poalele Balcanilor oameni care au fost primii in arta,stiinta, tehnologie si comert la mare distanta. Timp de 1.500 de ani, incepand mai devreme de anul 5.000 I.h., ei au lucrat pamantul si au construit orase, unele cu 2.000 de locuinte...in vremuri in care alte civilizatii ale vremii se adaposteau in corturi, sub crengi sau in pesteri.

Ei au fost mesteri priceputi in arta bronzului argintului si a aurului in special,fiind considerati atunci cei mai buni alchimisti ai lumii. 
In mormintele lor s-a gasit o varietate impresionanta de ornamente de cap si bijuterii pentru gat si, intr-un cimitir, au fost descoperite, ca ansamblu de aur, cele mai vechi artifacte din intreaga lume. Uluitoarele desene ale vaselor vorbesc de rafinamentul limbajului vizual al culturii lor... Peste 250 de artefacte in muzeale din Bulgaria, Moldova si Romania sunt expuse pentru prima data in Statele Unite.

Doctorul David W. Anthony, profesor de antropologie la colegiul Hartwick din Oneonta, NY, curatorul expozitiei: "Vechea Europa a fost printre cele mai sofisticate si tehnologic avansate locuri din lume" si a devzoltat "multe dintre semnele politice, tehnologice si ideologice ale civilizatiei."
La recenzia facuta expozitiei, Roger S. Bagnall, director al institutului, a marturisit ca pana acum "Foarte multi arheologi nu auzisera de aceste vechi culturi europene"
Admirand ceramicile colorate, Dr. Bagdall, un specialist in arheologia egipteana, a remarcat ca, in acel timp, "egiptenii cu siguranta nu faceau vase ca acestea."

Un catalog al expozitiei, publicat de Princeton University Press, este primul compendiu de cercetare in engleza despre descoperirile Vechii Europe. 
Cartea include eseuri ale expertilor din Marea Britanie, Franta, Germania, Statele Unite si din tarile in care a existat acea cultura.
Pe un vast teritoriu care acum apartine Bulgariei si Romaniei, oamenii s-au stabilit in sate cu una sau mai multe case adunate inauntrul gardurilor. 
Casele, unele cu doua etaje, erau incadrate in lemn, cu pereti in tencuiala de argila si podea din pamant intarit.

Cateva orase ale oamenilor din Cucuteni, o cultura robusta din nordul vechii Europe, au crescut la mai mult de 800 de acri, ceea ce arheologii considera un spatiu mai mare decat orice alta asezare umana cunoscuta in acel timp. 
Escavatii viitoare au rolul de a descoperi dovezi definitive ale palatelor, templelor sau ale cladirilor civice mari...Una dintre cele mai cunoscute (figurine) este figura in argila arsa a uni om care sade, cu umerii aplecati si mainile la fata, ca intr-o contemplare. Numit "Ganditorul"
Un exemplu al anticei lucrari poate fi admirat printre operele marelui nostru artist Dac Constantin Brancusi,care a reprodus scena intr-o opera mirifica!.
, aceasta piesa si o figurina feminina au fost gasite intr-un cimitir al culturii Hamangia, in Romania.
Un set de 21 de figurine feminine mici, asezate in cerc, a fost gasit intr-un site apartinand perioadei pre-Cucuteni din nord-estul Romaniei.. "Ganditorul", de exemplu, esti tu sau eu, arheologii si istoricii confruntati cu o cultura "pierduta" din sud-estul Europei, cultura care a avut o viata adevarata.
inainte ca un singur cuvant sa fi fost scris si o singura roata miscata."...
Nota

Unii dintre cei mai renumiti arheologi ai lumii sunt uluiti si recunosc vechimea si perfectiunea culturii inflorite pe meleagurile noastre strabune cu mult inaintea cunoscutelor civilizatii grecesti,egiptene si romane.
Continuitatea noastra ca popor evoluat inca de la rasaritul civilizatiei mondiale este dovedita, de asemenea, prin traditiile populare care s-au pastrat pana in vremea noastra. 
Discontinuitatea noastra ca popor si ca limba exista numai in mintea acelora pentru care adevarul si dovezile stiintifice remarcabile nu inseamna nimic,avand o cultura mult prea saraca sa poata accepta sau macar intelege alte teorii sau dovezi decat cele "religioase", fiindca minciuna si dezinformarea perpetuate de-a lungul anilor sunt aliatii lor la care, spre rusinea lor, nu renunta.
Noi "copii" ai dacilor ramasi pe acest pamant avem sacra datorie fata de contemporani si fata de urmasi nostrii  de a prezenta adevarul, asa cum a fost scos la iveala din ceata trecutului.
Iar expozitia recent deschisa in New York despre cultura vechii Europe, in care aportul romanesc este de 80%, ne indreptateste sa spunem lumii, din nou, tare si raspicat: "Noi nu suntem urmasii Romei!" .

Noi suntem fii Dacilor,urmasi ai Pelasgilor,Agatarsilor si Cucutenilor!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Contact me

Nume

E-mail *

Mesaj *